Geen straatrace, wel te hoge snelheid bij dodelijk ongeluk

Op de Rijksweg in Reuver werd op 24 april 2020 een twaalfjarig meisje doodgereden. © AVLimburg
Er was geen sprake van een straatrace toen een automobilist op 24 april 2020 een twaalfjarig meisje doodreed in Reuver. Politie en justitie onderzochten dit scenario, maar vonden geen bewijs.
Dat bevestigt advocaat Marcel Heuvelmans tegenover L1. Heuvelmans staat de 30-jarige automobilist uit Tegelen bij. Justitie reageert niet op inhoudelijke vragen.

Moeder en dochter

Op de bewuste dag probeerden een moeder en dochter op de fiets de Rijksweg over te steken. Ze werden aangereden door een auto en raakten daarbij zwaargewond. Het twaalfjarige meisje werd naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht en overleed enkele dagen later aan haar verwondingen. De automobilist werd aangehouden, maar later weer in vrijheid gesteld lopende het onderzoek.

Geen straatrace

Dat onderzoek richtte zich onder meer op het scenario of de man deelnam aan een straatrace. Buurtbewoners meldden dat ze auto's met hoge snelheden over de Rijksweg hadden zien rijden. Uit onderzoek is echter niets naar voren gekomen dat op een race wijst. De automobilist wordt wel verweten dat hij 76 kilometer per uur reed, waar 50 kilometer de maximumsnelheid was.

Lang gewacht

Op 17 augustus verschijnt de man voor de rechter. Er zijn op dat moment ruim twee jaren verstreken sinds het fatale ongeluk. Enerzijds zorgde de coronapandemie voor vertraging, anderzijds wachtte de politie op juiste weersomstandigheden om het ongeluk zo goed mogelijk te reconstrueren. In juli 2021 vonden er uiteindelijk rem- en snelheidsproeven plaats op de Rijksweg.
Advocaat Heuvelmans baalt dat het relatief lang heeft geduurd voordat de zaak voor de rechter komt. "Dit is een vreselijke zaak voor de nabestaanden en ook cliënt heeft het er ontzettend zwaar mee. Natuurlijk, ik heb begrip voor omstandigheden als corona en met zo'n reconstructie is het wachten op het goede moment. Maar die reconstructie is toch ook alweer een jaar geleden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!