Dodelijke schietpartij vond plaats in relationele sfeer

Een arrestatieteam bij de woning in Roermond. © Fer Traugott
Het dodelijke schietincident in Roemond heeft zich afgespeeld binnen de relationele sfeer. Volgens de politie was er ook sprake van stalking.
Dat blijkt uit onderzoek.

Schietincident

Het schietincident vond woensdagavond plaats in een woning aan de Kasteel Hillenraedtstraat. Een man heeft de bewoonster van het pand en vervolgens zichzelf om het leven gebracht.
De schoten werden rond 18:30 uur gehoord.

Stalking

Het onderzoek in de woning is afgerond. De recherche is wel nog bezig met onderzoek naar de achtergrond van de schietpartij. Volgens de politie kwamen er signalen binnen dat er sprake was van stalking. 'De politie kan bevestigen dat dit heeft gespeeld, maar brengt nu in kaart wat er precies wanneer is gebeurd', zo staat in een verklaring.
Meer informatie kan de politie vooralsnog niet geven.

Impact op de buurt

Burgemeester Rianne Donders van Roermond heeft geschokt gereageerd op het nieuws. Ze begrijpt dat het incident impact op de buurt heeft. "We inventariseren met de partners in de wijk of, en zo ja welke, hulp nodig is", zegt ze. "Momenteel is het politieonderzoek gaande. Hierover kunnen geen mededelingen worden gedaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!