Jeugdoverlast in Schaesberg neemt toe: 'Niet aanvaardbaar'

Foto ter illustratie © iStock
De jeugdoverlast in het centrum van Schaesberg is de afgelopen tijd flink toegenomen. De gemeente Landgraaf gaat daarom intensiever controleren en daarnaast wordt het cameratoezicht weer aangezet.
"Het is absoluut niet aanvaardbaar dat inwoners zich onveilig voelen en dat hulpdiensten geprovoceerd en beledigd worden", zegt burgemeester Richard de Boer in een verklaring op de gemeentewebsite.

Extra inzet

De gemeente heeft extra boa's ingezet. Verder controleert de politie ook vaker in het centrum. Sinds 1 augustus worden zeven dagen per week straatcoaches ingezet om met de jeugd in gesprek te gaan, normaal waren dat maar vier dagen.

Heerlen en Brunssum

In Parkstadgemeenten Heerlen en Brunssum is jeugdoverlast ook een groot probleem. Hoewel de overlast langzaam minder wordt, is er nog veel werk aan de winkel. Dat zeiden de burgemeesters van beide gemeenten naar aanleiding van de L1-reportage over jongeren en overlast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!