Donny M. (22) bekent doden en ontvoeren negenjarige Gino

Dichtbij het huis van Gino in Maastricht worden bloemen, knuffels, tekeningen en kaarsen neergezet. © Jean-Pierre Geusens
De 22-jarige Donny M. heeft tijdens een politieverhoor bekend betrokken te zijn geweest bij de ontvoering en dood van de negenjarige Gino. Het jongetje verdween op woensdagavond 1 juni en zijn lichaam werd drie dagen later gevonden in Geleen.
Moordverdachte Donny heeft inmiddels zijn kant van het verhaal gedeeld met de politie. Een justitiewoordvoerster laat weten daar 'op dit moment' niet op in te kunnen gaan.

Moord en ontvoering

Ook Donny's advocate Sjanneke de Crom gaat niet in op vragen over de bekentenis. "Wij wachten het onderzoek af", is het enige dat Peter Smit, die het woord voert namens de nabestaanden, op dit moment kwijt wil. Voorlopig wordt Donny moord, ontvoering en het bezit van kinderporno ten laste gelegd. Hij verschijnt op 14 september voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechter.
Op 2 juni werd de step van de toen nog vermiste Gino (9) gevonden in Landgraaf. © Orange Media

Dna op stepje

Uit informatie van L1 blijkt dat er niet alleen een bekentenis van de geboren Sittardenaar ligt, maar dat zijn dna ook is aangetroffen op een step van het slachtoffer. Die step werd op 2 juni gevonden tijdens de zoektocht naar de toen nog vermiste Gino.
De politie zette na het identificeren van de verdachte alles op alles om het vermiste jongetje snel te vinden. Donny wees opsporingsdiensten na zijn arrestatie op de plek waar Gino lag, in het groen achter een woning in Geleen. Het slachtoffer was op dat moment al overleden.

Eerdere veroordeling

Uit onderzoek van L1 bleek eerder dat Donny al eerder is veroordeeld voor ontucht met een minderjarige jongen. Op dat moment, in juni 2017, had hij zelf ook de volwassen leeftijd nog niet bereikt. In de zaak 'Gino' wordt Donny op een later moment geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. In het verleden stelden deskundigen onder meer een autistische stoornis vast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!