Eis asielzoekers gouvernement ingewilligd: krijgen matrassen

Zo'n 40 asielzoekers slapen sinds eind juli in een bijgebouw van het gouvernement. © Track'88
De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een eis van protesterende asielzoekers in het gouvernement in Maastricht woensdag ingewilligd: ze krijgen stapelbedden met matrassen in plaats van de veldbedden waar ze de afgelopen dagen op lagen.
Die veldbedden accepteerden de veertig asielzoekers niet. Dinsdag eisten ze middels een demonstratieve actie op de stoep voor het gouvernement matrassen. Inmiddels zijn de veldbedden ingeruild voor stapelbedden met matrassen, laat een woordvoerster van de veiligheidsregio weten.

Overleg met COA

Woensdag voert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nog overleg met de veertig asielzoekers om te bekijken of er meer grieven zijn en of daar iets aan gedaan kan worden. De inhoud van deze gesprekken zijn privé, zei de woordvoerster van de veiligheidsregio.

Tijdelijke crisisnoodopvang

Dinsdag eisten veel asielzoekers ook een ander onderkomen. Enkelen wilden terug naar Ter Apel. Volgens de woordvoerster wordt ook hierover gesproken met het COA. Zij benadrukte dat het om een tijdelijke crisisnoodopvang gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!