Rover over treinperikelen: 'Koppel intercity's aan elkaar'

De intercitytreinen vanuit Heerlen en Maastricht richting Eindhoven, moeten als het aan reizigersorganisatie Rover ligt, weer aan elkaar gekoppeld worden in Sittard.
Op die manier kunnen volgens Rover de grootste problemen door de beschadigde spoorbrug bij Sittard worden opgelost.

Viaduct

De spoorbrug raakte drie weken geleden ernstig beschadigd toen een te hoge vrachtwagen er onderdoor probeerde te rijden. Door de klap raakte het hele viaduct ontzet. ProRail verwacht dat de schade pas in september hersteld kan worden.

Minder treinen

Tot dan is het aantal treinen dat over de brug mag rijden, beperkt. Daardoor rijden er nu per uur nog maar twee intercity's en één stoptrein op het tracé Sittard-Roermond, half zo veel als voor het ongeluk. De intercity rijdt alleen nog maar richting Maastricht, de trein van en naar Heerlen blijft in Sittard staan.

Overstappen

Reizigers van en naar Heerlen moeten daardoor in Sittard overstappen. Daarvoor hebben ze vier minuten de tijd, wat volgens Rover voor mindervalide reizigers niet te doen is. De NS heeft volgens Rover nog niet op het voorstel gereageerd.

NS

De NS laat aan L1 weten dat ze het betreuren dat reizigers problemen ervaren. "We kunnen ons voorstellen dat vier minuten overstaptijd vanuit de stoptrein van Arriva naar onze intercity in Sittard lastig is", laat een woordvoerder van de NS weten. Ze hebben voor reizigers nog wel een andere optie. "Wij rijden ook met een intercity tussen Heerlen en Sittard. De overstaptijd in Sittard is dan 13 minuten en de trein komt aan op spoor 2b en de andere intercity vertrekt daar ook weer. Dan is de reistijd iets langer, maar de overstap wel een stuk comfortabeler."