Zus Gino gearresteerd voor inbraak bij moordverdachte Donny

De politie onderzoekt de inbraak in de woning van Donny M. © Track '88
De politie heeft drie vrouwen gearresteerd voor een inbraak in de woning van Donny M. (22), die verdacht wordt van het ontvoeren en vermoorden van de negenjarige Gino. Een zus van Gino is een van de arrestanten.
Dat blijkt uit informatie in handen van L1. De politie bevestigt dat er drie vrouwen zijn aangehouden.

Persoonlijke spullen

Op zondag 18 juni is er ingebroken in de Geleense woning van Donny. De twintiger zat toen al twee weken vast. Of er ook iets uit de woning is weggenomen tijdens de inbraak, is nooit naar buiten gebracht door de politie. Opsporingsdiensten vermoeden dat er met name naar persoonlijke spullen en documenten van de twintiger is gezocht.

Zus en organisator

Dinsdagmorgen stond de recherche bij drie vrouwen aan de deur. Zij zijn allemaal verhoord door de politie en daarna vrijgelaten. Onder hen de zus van Gino uit Kerkrade, bij wie hij verbleef op het moment van de verdwijning, en de organisator van de stille tocht voor het overleden jongetje.
Die laatste bleek woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Phil Boonen, advocaat van Gino's zus, wil op dit moment niet op de kwestie reageren. Ook advocaat Alper Cinar, die de derde vrouw bijstaat, wil inhoudelijk niets kwijt. "Maar we zien de procedure met vertrouwen tegemoet."

Meer arrestaties

Het trio wordt volgens een politiewoordvoerster verdacht van inbraak, huisvredebreuk en het verstoren van een plaats delict. Dat de vrouwen zijn vrijgelaten, doet ook niets af aan hun status van verdachte. De politie heeft de zaak nog altijd in onderzoek en sluit niet uit dat meer arrestaties volgen.