L1mburg Centraal: Zuurstoftank oplossing voor long-covid

Zuurstoftank moet long covidpatiënten afhelpen van hun klachten © L1 (Sjors Abeling)
Tank voor diepzeeduikers goed voor long covid patiënten, Valkenburgse wielerploeg tevreden over Tour de France Femmes en meer Limburgs nieuws.

Tank voor diepzeeduikers goed voor long covid patiënten

Voor long covid patiënten lijkt het uiterst effectief, een intensieve zuurstofbehandeling in een cabine. De zogenoemde HBO-tank wordt van oudsher gebruikt voor diepzeeduikers om decompressieziekte te behandelen. Maar sinds kort worden er ook long covid patiënten in behandeld. In Nederland staan maar tien van dit soort zuurstoftanks in Nederland en één daarvan staat in Weert.
Bekijk hier de hele reportage.

Veel jongeren lopen weg uit 'Cadier en Keer'

Dit jaar liepen er al zo'n 160 jongeren weg uit de gesloten jeugdzorginstelling Icarus in Cadier en Keer. Icarus is geen jeugdgevangenis maar een zogenaamde Jeugdzorg Plus-instelling voor kinderen van 12 tot en met 18 jaar. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren met problemen, of jongeren uit het criminele circuit, die een gevaar vormen voor zichzelf of hun omgeving. Te gast in de uitzending is de directeur van Icarus, Harm Wijgergangs.
Bekijk hier de hele reportage.

Valkenburgse wielerploeg tevreden over Tour de France Femmes

De bolletjestrui, regelmatig in de kopgroep en een helpende hand voor de gele trui. Parkhotel Valkenburg reed zeker geen anonieme Tour de France voor vrouwen. De ploeg kijkt dan ook met veel voldoening terug op de afgelopen anderhalve week.
Bekijk hier de hele reportage.

Knooppunt Limburg, van Blitterswijck naar Baarlo

Ons eigen fietsduo Robert Janssen en Sander Selen daalt in vijf dagen tijd af van Molenhoek naar Vaals. Hun benen en de tandem brachten ze maandag tot in Blitterswijck. Nu volgen opnieuw ruim 40 kilometer, naar een ander dorp, met een veerpont.
Bekijk hier de hele reportage.