CDA-Vaals blijft voorlopig onderdeel van landelijke partij

CDA © CDA
Het CDA-Vaals heeft besloten pas op de plaats te maken met de discussie over het al dan niet verder gaan als onderdeel van het landelijke CDA.
"We wachten op wat de komende maanden gaan brengen. Landelijk lijkt men nu toch in de gaten te krijgen dat er wat moet veranderen", aldus fractievoorzitter Gert van Vliet van de CDA-gemeenteraadsfractie.

Koers

Zo’n twee weken geleden stapte raadslid en oud-wethouder John Coenen uit het CDA, vooral uit onvrede met de landelijke koers van de partij. Bijvoorbeeld in het stikstof-dossier. Coenen gaat verder als eenmansfractie Heuvelland Democraten Vaals. Zijn stap was voor de overige twee leden van de fractie aanleiding om met het bestuur van het CDA-Vaals om de tafel te gaan zitten.
Eerder had de CDA-afdeling na de gemeenteraadsverkiezingen van maart al besloten een discussie te starten over de toekomst met als doel het CDA in Vaals een duidelijker profiel naar de achterban te geven. Los van of als onderdeel van het landelijke CDA. Want als lokale afdeling had het CDA-Vaals veel last van zaken die landelijk spelen, zo was het gevoel.

Situatie

Nu is besloten om voorlopig erbij te blijven en om begin 2023 de balans op te maken en een besluit niet te vervroegen vanwege het opstappen van John Coenen. "We bekijken dan hoe de situatie bij het landelijke CDA is. En of we verder willen of kunnen als CDA-afdeling", aldus fractievoorzitter Gert van Vliet.