Valkenburg gaat 80 asielzoekers opvangen in Polfermolen

Stockfoto © iStock
De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat tijdelijk asielzoekers opvangen in sportcomplex de Polfermolen.
Dat meldt de gemeente aan de omwonenden van het gebouw.

Voorbereidingen

In totaal worden twee weken lang 80 asielzoekers gehuisvest. De asielzoekers arriveren op 10 augustus. Deze week worden de eerste voorbereidingen getroffen door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Op 24 augustus worden de asielzoekers overgebracht naar de crisisnoodopvang in Mariënwaard in Maastricht. De Polfermolen gaat daarna dicht als opvang.

Oproep

Tijdens de opvang van de asielzoekers is er altijd toezicht, schrijft de gemeente in de brief. De asielzoekers worden opgevangen omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol zit. Valkenburg wil op deze manier gehoor geven aan de oproep van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), dat een oproep heeft gedaan aan gemeenten om hulp te bieden. "Wij zien daar op dit moment ruimte voor in de Polfermolen en voelen ons bestuurlijk en moreel ertoe geroepen een bijdrage te leveren aan het verzoek van het COA", zo schrijft de gemeente in de brief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!