'Nog veel te doen in Heerlen en Brunssum'

Foto ter illustratie © iStock
Kan de CDA het tij keren, slotweekend Wereldmuziekconcours en meer Limburgs nieuws.

Burgemeesters: 'Nog veel te doen in Heerlen en Brunssum'

De overlast van jongeren in Heerlen en Brunssum neemt gestaag af, maar toch moet er nog veel gebeuren. Dat zeggen de burgemeesters van beide gemeentes. Afgelopen week zonden we elke dag een reportage uit over jongeren uit Heerlen en Brunssum, die vaak voor overlast zorgen en soms zelfs in de criminaliteit belanden.

Slotweekend Wereldmuziekconcours breekt aan

Het slotweekend van het Wereldmuziekconcours in Kerkrade is bezig en dat betekent dat de hoogtepunten eraan komen. Onder meer de Koninklijke harmonie van Thorn komt dit weekend in actie in de muzikale strijd om de wereldtitel in de concertdivisie.

Kan de CDA het tij nog keren?

De tijd dat het CDA de almachtige partij was in onze provincie lijkt tot het verleden te behoren. Er is onvrede en onduidelijkheid over de koers van de partij. Landelijk was er gesteggel rondom de lijsttrekkersverkiezing en Pieter Omtzigt. In Limburg verloor de partij zijn provinciale boegbeelden Ger Koopmans, Hubert Mackus en Theo Bovens.
CDA-voorzitter Harold Schroeder blikt vooruit naar de toekomst van de partij.

Tijd voor wielercriteria in Heerlen

Na de Tour de France is het voor wielrenners de tijd van de verschillende wielercriteria. Het is voor de Tourrenners natuurlijk gewoon werk, maar ze proberen er zowel voor het publiek als ook voor zichzelf een gezellige avond van te maken. Zo ook tijdens de profronde in Heerlen.

Boerenprotest in Maastricht

Tientallen tractors zijn zaterdagmiddag het centrum van Maastricht ingereden. Het gaat om een protestactie van boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Staand een biertje? In Maastricht kan het

In Maastricht kun je vanaf half september staand een drankje drinken op het terras. Dan gaat er een pilot van start die een jaar zal duren. 23 horecagelegenheden doen eraan mee. Verslaggever Tim van der Weerden nam alvast de proef op de som.