Eerste opvangunits geplaatst in Horst voor asielzoekers

Er worden 150 asielzoekers opgevangen © Edward-Media
In Horst zijn de eerste opvangunits geplaatst voor de komst van asielzoekers.
Op een deel van evenemententerrein Kasteelse Bossen komt opvang voor 150 asielzoekers.

Verzoek

De asielzoekers mogen 10 weken blijven. Vanaf 10 augustus worden de eerste asielzoekers opgevangen. De gemeente geeft daarmee gehoor op het dringende verzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om noodopvang voor asielzoekers te vinden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft namelijk niet voldoende opvangplekken voor alle asielzoekers die naar Nederland komen.

Invloed

De opvang is achter een bomenrij, de gemeente verwacht daarom dat er hierdoor weinig invloed is voor de omgeving. Het gebied rondom de opvang is op dit moment afgesloten. Op het terrein worden nog meer woonunits geplaatst. Verder komt er een paviljoentent en sanitaire voorzieningen.
De samenstelling van de groep asielzoekers is nog niet bekend. De gemeente heeft met het COA de afspraak gemaakt dat ze graag gezinnen met kinderen willen verwelkomen.
Ook in Grubbenvorst worden asielzoekers opgevangen. Twee weken lang worden in gemeenschapshuis 't Haeren 150 asielzoekers opgevangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!