Dader fatale overval Helenaveen mogelijk naar A67 gevlucht

Politie onderzoekt de gewelddadige overval in Helenaveen. © Walter van Bussel (SQ Vision)
De politie houdt er rekening mee dat de dader of daders van een zeer gewelddadige woningoverval met dodelijke afloop in Helenaveen via een maïsveld richting de Limburgse grens zijn gevlucht.
Dit is één van de mogelijke scenario's waar het politieonderzoek zich op richt. "Maar we houden ook andere opties open", laat de politie weten.

Gewelddadige overval

Een 47-jarige man werd maandag 11 juli rond 8:00 uur zwaargewond gevonden in zijn woning aan de Lage Brugweg in het Brabantse Helenaveen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en overleed op zondag 17 juli aan zijn verwondingen.
Omdat de man vastgebonden en gekneveld werd gevonden, gaat de politie er vanuit dat hij op zeer gewelddadige manier is overvallen in zijn woning. Het is op dit moment nog onduidelijk of er één of meerdere daders zijn. Ook is niet bekend of bij de overval spullen mee zijn genomen.
Woning van bovenaf © Politie

Dader(s) op de vlucht

Ondanks grootschalig onderzoek heeft de politie nog niet kunnen vaststellen waar de daders naartoe zijn gevlucht en op welke manier. Het naast de woning gelegen maïsveld wordt als nadrukkelijke optie onderzocht. Dit maïsveld komt vlak bij het Esso Tankstation aan de A67 uit, op een steenworp afstand van de provinciegrens met Limburg.

Getuigen gezocht

De politie heeft inmiddels getuigen en omwonenden gesproken en camerabeelden veiliggesteld. Er wordt nu een dringende oproep gedaan aan mensen die tussen zondag 10 juli 19:00 uur en maandag 11 juli 8:00 uur bij het tankstation of in de omgeving van het tankstation waren, om zich te melden. Mogelijk hebben ze iets gezien wat bij het onderzoek kan helpen.