Video: Wisselende reacties op proef met staand drinken

Vanaf 15 september mogen horecaondernemers statafels op hun terras zetten. © L1
Niet iedereen is even enthousiast over de proef met statafels op de Maastrichtse terrassen.
"Ik vind het wel gezellig om met zijn allen bij elkaar te zitten, veel beter", zegt een jonge terrasbezoeker. Een andere terrasbezoeker ziet het wél zitten. "Ik heb thuis ook een statafel, dus dat bevalt me wel", zegt hij.

Proef

Bij 23 horecazaken in Maastricht worden vanaf 15 september statafels geplaatst. De proef is vanwege corona met twee jaar uitgesteld, maar kan nu van start gaan. Gedurende de pilot - die een jaar duurt - mag een aantal zaken tot 23:00 uur stehtischen uitstallen op het terras.

Uitdaging

Volgens John Paulus, voorzitter van Koninklijke Horeca afdeling Maastricht en Heuvelland, voorziet de proef in een behoefte van terrasbezoekers. "Er was veel vraag naar een informele setting waarbij staand kan worden gedronken", zegt hij.
Eind 2023 moet dan een besluit genomen worden om het 'staand drinken' op terrassen al dan niet definitief toe te staan. Voorheen was 'staand drinken' enkel toegestaan bij grote evenementen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!