Weert gaat boerenprotestvlaggen na vijf dagen verwijderen

In Weert hangen op meerdere plekken omgekeerde vlaggen. © Weertdegekste
De omgekeerde vlaggen die in Weert zijn opgehangen uit protest tegen het stikstofbeleid worden na vijf dagen verwijderd.
Op verschillende plekken in Weert hangen sinds woensdag boerenprotestvlaggen. De gemeente laat weten dat deze maandag worden weggehaald.

Omgekeerde vlaggen

In het hele land hangen omgekeerde Nederlandse vlaggen als protest van de boeren richting de landelijke politiek in Den Haag. Het college van B & W van Weert staat achter het grondrecht dat er in Nederland geprotesteerd mag worden. 'Maar aan de andere kant begrijpt het college ook dat er inwoners zijn die aanstoot nemen aan het op deze manier tonen van de Nederlandse vlag', zo staat in een verklaring op de gemeentewebsite.
In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat het verboden is om zonder vergunning vlaggen en dergelijke op te hangen of te plaatsen in de openbare ruimte, behalve als dat niet langer dan vijf dagen is.

Boerenprotest

In onze provincie hebben al meerdere boerenprotesten plaatsgevonden. Zo is het distributiecentrum van de Sligro in Venray al eens geblokkeerd, net als enkele wegen. In de nacht van woensdag op donderdag een lading mest gedumpt op de N281 bij Baneheide, tussen Simpelveld en Bocholtz.