'Spaanse' Nilles nog maanden vast voor moordpoging Klimmen

De Spaanse politie arresteerde Nilles K. voor een schietpartij in Klimmen. © Guardia Civil
De rechter heeft besloten dat Nilles K. (36) nog zeker drie maanden in voorarrest blijft. Hij wordt verdacht van het neerschieten van twee mannen in Klimmen in mei 2020. Nilles is eind juni aangehouden in Spanje.
De dertiger wordt verdacht van poging tot moord en volgens de rechtbank is er op dit moment genoeg aanleiding voor die verdenking.

Spaanse vluchtroute

Op 26 mei 2020 zou Nilles, geboren als Cornelis, de trekker hebben overgehaald tijdens een geëscaleerd conflict tussen twee families in de Retersbekerweg in Klimmen. De politie wist die dag drie mensen te arresteren; onder hen twee mannen die werden neergeschoten. Nilles was echter verdwenen. Ruim twee jaar later is hij opgespoord en aangehouden in het Spaanse Alfaz del Pi.

Meer arrestaties

Een justitiewoordvoerster wil niet kwijt hoe de locatie Nilles in beeld kwam bij opsporingsdiensten. Hij is recent naar Nederland overgebracht en zit hier dus nog zeker drie maanden in voorarrest. Justitie laat L1 weten dat meer arrestaties in deze zaak niet worden uitgesloten. Nilles is wel de enige die op dit moment vastzit. De eerder aangehouden verdachten zijn op vrije voeten.

Chaos in Klimmen

Yehudi Moszkowicz, advocaat van Nilles, verzette zich donderdag nog tegen een verlengd voorarrest van zijn cliënt. "Het is een gegeven dat hier sprake was van noodweer, wie de schutter ook zou zijn. Het was chaos. Er komt een groep dreigend op de woning af, een groep groter dan een voetbalelftal, en iemand ziet zich genoodzaakt te schieten om die situatie te beëindigen."