Man die kinderen met bijl bedreigde langer vast

Afbeelding ter illustratie © iStock
De man die afgelopen zaterdag in Susteren twee kinderen achterna zat met een bijl en vervolgens een cafébezoeker met dit wapen verwondde, blijft voorlopig vastzitten. Hij wordt door justitie verdacht van poging tot doodslag en bedreiging.
Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag gezegd na berichtgeving hierover in De Limburger. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 59-jarige man uit Susteren met twee weken verlengd.

'Belletje trekken'

Het incident deed zich zaterdagavond rond 21:00 uur voor in de Marktstraat in Susteren, in de buurt van een eetcafé. Het begon er volgens de krant mee dat een jongetje en meisje van 9 jaar aan het belletje trekken waren bij de woning van de man. Die ontstak in razernij en rende met een kleine bijl in zijn hand achter de vluchtende kinderen aan.

Man gewond

De 55-jarige vader van het jongetje wilde de man tegenhouden, maar werd toen aangevallen. Hij raakte gewond aan zijn been en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Cafébezoekers slaagden er uiteindelijk in de man te overmeesteren en hem zijn bijl afhandig te maken, waarna hij aan de politie werd overgedragen.