Marlou Jenneskens lijsttrekker D66 bij statenverkiezingen

Marlou Jenneskens © D66
Marlou Jenneskens is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker bij de provinciale statenverkiezingen van 15 maart volgend jaar.
De 30-jarige Jenneskens zit sinds 2019 in het Limburgs Parlement en dus bezig aan haar eerste periode. Sinds 1 juni 2020 is zij fractievoorzitter.

Gelijke kansen Alliantie

Ervaring in de provinciale politiek deed zij eerder al op tussen 2015 en 2019 als bestuursassistent van D66-gedeputeerde Hans Teunissen, de huidige burgemeester van Gennep. Jenneskens is opgegroeid in Meerlo en woont sinds een aantal jaren in Maastricht.
Zij werkt voor de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van onderwijs. Doel daarvan is het vergroten van kansengelijkheid in het onderwijs.

Blij met vertrouwen

Jenneskens is blij met het vertrouwen van de leden van haar partij. "De overstromingen van afgelopen jaar hebben laten zien hoe het water ons letterlijk aan de lippen staat. Ons klimaat vraagt om actie", aldus Jenneskens.
Verder stelt zij dat de kansen van onze kinderen en jongeren onder druk staat. En het herstel van onze natuur, een gezonde toekomst voor boeren en de omschakeling naar kringlooplandbouw vraagt onze absolute inzet, zegt de nieuwe D66-lijsttrekker. "Dit is het moment om het niet een beetje minder slecht maar samen écht beter te gaan doen", verklaart Jenneskens.

Goed resultaat

D66-Limburg voorzitter Martin van Montfort rekent op een goed resultaat bij de provinciale statenverkiezingen. Hij baseert dat op de goede uitslagen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar en op de persoon en manier van politiek bedrijven van Jenneskens. "Marlou heeft de afgelopen jaren een positief en constructief geluid laten horen in het Limburgs Parlement. Daarnaast heeft ze binnen de partij veel nieuw talent aangetrokken en opgeleid", verklaart Van Montfort.

Presentatie kandidatenlijst

Eind van het jaar presenteert D66-Limburg de volledige kandidatenlijst voor de statenverkiezingen. Vanaf begin augustus kunnen kandidaten zich aanmelden. D66 bezet momenteel 3 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement. Dat is er eentje minder dan in de periode daarvoor.