Eén tip uit Servië na vermoorde volkszanger in Buchten

De vermoorde zanger Enver Miki Kolašinac. © YouTube
De politie heeft onlangs één tip uit Servië ontvangen in het onderzoek naar de vermoorde volkszanger Enver Miki Kolašinac in Buchten.
Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan L1: "Vanuit Servië is er één tip binnengekomen en die wordt onderzocht. Die wordt op waarde geschat en er wordt bekeken of we dat kunnen gebruiken." Ook laat de politie weten dat vanwege het internationale component, het onderzoek iets langer kan duren dan gebruikelijk.

Zes tips

Op 9 juni werd de volkszanger uit Servië doodgeschoten op straat in Buchten. Wie de dader is of wat het motief is, wordt nog onderzocht. De zaak werd enkele weken geleden al eens behandeld in Opsporing NL: dat leverde uiteindelijk ook nog eens zes tips op.

Scenario's

De politie liet eerder al weten rekening te houden met meerdere scenario's. Mogelijk is er sprake van een conflict in de privé of zakelijke sfeer. Ook is niet uitgesloten dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat. In Oostenrijk en Duitsland was Kolašinac al een bekende van de politie.
In Duitsland beschikte hij over vastgoed.