Mestblokkade op N281 bij Baneheide

De berg mest op de N281 bij Baneheide was voor het verkeer te omzeilen © Via L1/Google Maps
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een lading mest gedumpt op de N281 bij Baneheide, tussen Simpelveld en Bocholtz.
De berg mest was midden op de Rijksweg achtergelaten.

Opruimen

Volgens de politie heeft een weginspecteur meteen poolshoogte genomen, en is daarna begonnen met het opruimen. "Het verkeer is even gestremd geweest, maar de weg wordt weer vrij gemaakt", aldus de woordvoerder. Om 8:15 uur was van de actie al niks meer te merken.

Onveilig

De actie lijkt onderdeel van de verkeersonveilige acties die protestboeren sinds woensdag door heel het land voeren. Woensdag bleven Limburg zulke dumpingen nog bespaard. Met name in het oosten van Nederland werden toen op verschillende plaatsen afval, strobalen en asbesthoudend materiaal gedumpt. Dat leidde tot veel verkeersproblemen.

Ongelukken

Donderdag zijn vooral in het noorden van het land verschillende wegen afgesloten. Tussen Groningen en Drachten vonden door afvaldumping zeker twee ongelukken met meerdere voertuigen plaats. Daarbij raakte niemand gewond. Nabij Medemblik in de provincie Noord-Holland zijn hooibalen in brand gezet. Rijkswaterstaat heeft de weg daar afgezet op last van de brandweer. Bij het Groningse Midwolde zijn onder meer autobanden op de weg gedumpt. Hierdoor vond rond 2:45 uur een aanrijding plaats. Bij Frieschepalen vond rond 3:45 uur eveneens een ongeluk plaats.