L1mburg Centraal: Limburgse politie wil meer agenten

De Limburgse recherche kan veel extra mankracht gebruiken. © iStock
Steeds meer weerstand tegen crisisopvang vluchtelingen en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 27 juli.

Steeds meer weerstand tegen crisisopvang vluchtelingen

Het draagvlak voor de komst van vluchtelingen en asielzoekers lijkt af te nemen. Steeds meer gemeenten beklagen zich erover dat dat het Rijk landelijke problemen maar over de schutting gooit. Gemeenschapshuizen, cruiseschepen en zelf het provinciehuis worden nu ingezet om de crisissituatie in de opvang te bestrijden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Politie in Limburg eist meer agenten van Den Haag

De politie heeft het druk. Hoe groot is het probleem en is het oplosbaar? De recherche in Limburg luidt de noodklok. Door het hoge aantal geweldsmisdrijven van de laatste tijd blijven steeds meer zaken liggen. Er moeten agenten bij, zo luidt de boodschap van de politie in Limburg naar Den Haag.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Over last van jongeren: onbegrip op straat

Gebiedsverboden, boetes, taakstraffen. De politie probeert in Heerlen en Brunssum op allerlei manieren de overlast van jongeren, die er al jaren is, te verminderen. Maar of die aanpak werkt? In de derde aflevering van de serie 'Over last van jongeren' gaan we de straat op en zien we dat de kloof tussen jongeren en politie steeds groter lijkt te worden. Aan de wijkagent, de jongerenwerker en de straatcoach om die kloof te dichten.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Nederlaag voor VVV-Venlo in oefenduel

VVV-Venlo oefende dinsdagavond voor het eerste deze voorbereidingsperiode in eigen stadion. Hoe aantrekkelijk het spel ook was, na 90 minuten liep het Griekse Atromitos als winnaar van het veld. Dus was trainer Rick Kruys niet tevreden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Jim Slenter uit Vaals in actie op World Police and Fire Games

In Rotterdam vinden op dit moment de World Police and Fire Games plaats, een groot sportevenement dat u waarschijnlijk niet bekend in de oren klinkt. Jim Slenter uit Vaals is één van de sporters die er in actie komt.
Bekijk hier de hele reportage terug.