Niet-alledaagse sporten op de kaart zetten binnen Roermond

Urban dag in Roermond waarbij kinderen in aanraking komen met verschillende disciplines zoals freerunnen en streetdancen. © L1 (Joop Aerdts)
Niet-alledaagse sporten zoals freerunnen, graffiti spuiten en streetdancen moeten meer op de kaart worden gezet binnen de Roermondse gemeenschap.
Dat vindt Sportservice Roermond. Daarom kunnen kinderen woensdag tijdens de urban dag kennismaken met artistieke activiteiten.

'Een beetje onbekend'

"Urban sports is al aanwezig in de omgeving, maar is misschien nog een beetje onbekend", zegt organisator Leroy de Haan. "Wij proberen er aandacht aan te besteden. Woensdag kunnen kinderen en jongeren in aanraking komen met de verschillende disciplines." Zo'n negentig kinderen hebben zich aangemeld om in de ochtend een aantal activiteiten uit te proberen. De organisatie wil graag dat het vanzelfsprekender wordt dat jongeren de sporten en activiteiten uitoefenen.

Workshop van specialisten

Tijdens deze dag zijn er al aantal kunstenaars en artiesten uit de urban wereld die workshops geven. Zoals de freestyle voetballer Appie Aurag en choreograaf en Quensley Coster. "Ik denk dat het heel belangrijk is dat kinderen met nieuwe activiteiten in aanraking komen", vertelt Quensley Coster. "Tegenwoordig zitten er veel toch liever achter de Playstation dan dat ze buiten gaan spelen. Maar bewegen is ontzettend belangrijk en dat proberen we ze hier ook mee te geven."

Sportzomer Roermond

De urban dag is een onderdeel van Sportzomer Roermond. De organisatie zorgt voor verschillende activiteiten en sporten tijdens de zomerperiode.