Brug Stein twee weken afgesloten vanwege onderhoud

Werkzaamheden aan de brug in Stein zorgen voor omleidingen © iStock
De stalen brug over het Julianakanaal in Stein wordt voor twee weken afgesloten. Tussen 8 en 19 augustus is de brug niet toegankelijk voor auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de aangrenzende fietsbrug.
Rijkswaterstaat laat onderhoud uitvoeren aan de brug. Zo moet het betonnen brugdek worden gerepareerd en wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht. Bovendien worden voegovergangen vervangen en krijgen de stalen opleggingen van de brug een onderhoudsbeurt.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes met gele borden aangegeven. Voor autoverkeer naar Meers en omgeving gaat deze route over de brug in Elsloo. Vrachtverkeer kan die route niet volgen en wordt omgeleid via de bruggen van Urmond, aan de Mauritslaan en Berg, aan de Bergerweg.

Lastbeperking

De route is afhankelijk van hoe zwaar de lading van de vrachtwagen is. Voor de brug bij Urmond geldt namelijk een lastbeperking.

Parkeerverbod

De gemeente laat weten dat er gedurende deze periode in drie straten een parkeerverbod geldt, omdat het vrachtverkeer door de woonwijk komt. Het gaat hierbij om de Beekstraat, Grotestraat en Raadhuisstraat in Urmond.