Eenzaamheid deze zomer: klein gebaar kan verschil maken

"Soms is gewoon een telefoontje al genoeg", zegt Marion Tellings van Stichting met je Hart. © RTV Maastricht
Omdat oudereneenzaamheid vanwege de zomervakantie op de loer ligt, houdt Stichting met je Hart Maastricht de komende weken verschillende activiteiten voor senioren die zich alleen voelen.
Denk hierbij aan de stamtafels bij diverse Maastrichtse uitspanningen als Rozemarijn, Abrahamslook of La Chine.

Vrijwilligers

"Soms is het ook voor ons lastig om vrijwilligers te vinden in deze drukke tijd", vertelt Marion Tellings van Stichting met je Hart. "Mensen zijn vaak op vakantie, en zijn soms ook zelf wat ouder en door corona niet altijd meer beschikbaar. Toch proberen we met man en macht de nu bijna 100 aangemelde ouderen een leuke tijd te bezorgen. Soms is gewoon een telefoontje al genoeg, maar het best is als mensen elkaar structureel kunnen ontmoeten."

Kaartje

Volgens Tellings kunnen 'kleine dingen al helpen om mensen te laten voelen dat ze erbij horen'. "Daar kan iedereen aan meewerken", stelt Tellings. "Stuur eens een kaartje naar je oude buurvrouw vanaf je vakantieadres, informeer bij de meneer aan de overkant of het allemaal goed met hem gaat."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!