Pinkpopruzie loopt uit de hand: verdachte is militair

De band Metallica op Pinkpop 2022. © Jean-Pierre Geusens
Een man die ervan wordt verdacht een andere man mishandeld te hebben na afloop van Pinkpop vorige maand, blijkt militair te zijn.
Dat meldt de Koninklijke Marechaussee, die onderzoek doet naar de mishandeling. De verdachte is vooralsnog niet aangehouden.

'Zaak overgedragen'

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni liep een ruzie tussen twee Pinkpopbezoekers uit de hand. Op het Vredeshofje in Kerkrade gingen de mannen rond 1:00 uur met elkaar op de vuist. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. "Omdat de verdachte een militair is, doet de marechaussee onderzoek. De politie heeft de zaak overgedragen", legt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee uit.

Getuigen

Over de precieze toedracht van het incident wil de zegsman geen uitspraken doen. Omdat het Vredeshofje op één van de looproutes ligt die Pinkpopbezoekers afleggen om het Landgraafse Megalandterrein te verlaten, is de militaire dienst op zoek naar getuigen van de vechtpartij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!