Zoë zorgt voor een zorgeloze vakantie voor jou en je poes

Kattenoppas Zoë Heldens uit Venray © L1
Vanwege de zomervakantie hebben de dierenasiels het ontzettend druk. Maar wat nou als de oppas bij je thuis komt? Een gat in de markt, dacht Zoë Heldens uit Venray.
Het idee ontstond toen ze vorig jaar zelf een adresje nodig had voor haar eigen kat, maar kon deze niet vinden in haar regio. Het was alleen mogelijk in grotere steden. Als kattenoppas trekt ze door de kop van Noord-Limburg om de dieren thuis te verzorgen. Het is bijna een fulltimebaan.

Katten blijven thuis

Uniek aan de oppas van Zoë is dat ze de katten niet in huis neemt. Nee, ze gaat naar de katten toe. De beestjes blijven dus in hun eigen vertrouwde omgeving wat volgens de 'katsitter' goed is voor de diertjes.

Topdrukte

Het zijn momenteel toptijden voor haar, met zo'n elf adressen op één dag. De maand augustus zit al helemaal vol. Zoë overweegt zelfs haar huidige baan als kok bij een verzorgingscentrum op te zeggen. "Ik werk twintig uur als kok. Maar als oppas werk ik soms van 6:00 uur 's ochtends tot 22:00 uur 's avonds. Dat is bijna niet meer te combineren."

Lampje aan

Het werk dat Zoë verricht is niet alleen gericht op de dieren. Ze verzorgt de kat(ten), geeft ze water en eten en maakt de kattenbak schoon. Ook doet ze wat huishoudelijk werk. Handig voor als mensen met vakantie zijn. "Ze vragen dan bijvoorbeeld om de planten water te geven of om een lampje aan te laten zodat het er bewoond uitziet", zegt ze.