Camping Peter Gillis in Valkenburg blijft voorlopig dicht

Camping Den Driesch in Valkenburg blijft voorlopig nog gesloten. © Instagram Peter Gillis / ANP
Camping Den Driesch in Valkenburg aan de Geul houdt voorlopig de deuren gesloten.
Dat staat maandagmiddag op de website van de camping. "Opgelet: stadscamping Den Driesch en Camperplaats Valkenburg zijn tot nader bericht gesloten! We hebben geen zicht op de nieuwe openingsdatum. Het is helaas niet mogelijk om te reserveren. Heeft u een reservering in de komende periode en geen e-mail van ons ontvangen? Neem dan a.u.b. contact met ons op", valt te lezen op een banner op de site.

Peter Gillis

Realityster Peter Gillis, oprichter van de Oostappen-groep, kocht de camping eind vorig jaar en liet toen weten hem luxueus te willen verbouwen. Vervolgens opende hij vroegtijdig al de deuren van Den Driesch, maar moest die in maart weer sluiten omdat hij niet over de benodigde exploitatievergunning voor de camping beschikte.
De camping ligt 500 meter van het stadscentrum en naast de Kasteelruïne met daaronder het eeuwenoude gangenstelsel van de Fluweelengrot.

Screening

Daarna werd de openingsdatum meerdere keren verschoven en inmiddels is duidelijk geworden dat de camping tot nader order gesloten blijft. Een woordvoerder van de gemeente Valkenburg aan de Geul laat weten dat de vergunning nog altijd in behandeling is. "Wij verwachten binnen een paar weken daar uitsluitsel over te kunnen geven."
Ook benadrukt de woordvoerder dat het Landelijk Bureau Bibob (LBB) nog naar de vergunningsaanvraag kijkt. De LBB is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid en voert op verzoek van overheden onder meer integriteitsscreeningen uit.
De Oostappen-groep heeft (nog) niet gereageerd op vragen van L1.

'Mishandeling'

Gillis kwam de afgelopen weken meerdere keren in het nieuws. Zo heeft hij van de gemeente Peel en Maas een dwangsom van 250.000 euro gekregen nadat uit controles bleek dat er illegaal arbeidsmigranten verbleven op zijn camping. Ook zou hij eind mei zijn gearresteerd op zijn eigen vakantiepark in het Noord-Brabantse Ommel. Hij zou zijn vriendin Nicol destijds hebben mishandeld en moet 12 augustus voor de rechter verschijnen.