L1mburg Centraal: Onderzoek naar leverziekten in Limburg

Stockfoto © iStock
Onderzoek naar leverziekten in Zuid-Limburg, Showband uit Heerlen met nieuwelingen op WMC en meer Limburgs nieuws

Onderzoek naar leverziekten in Zuid-Limburg

Een ongezonde leefstijl kan desastreuze gevolgen hebben voor de lever. Er kan vervetting ontstaan, een chronische leveraandoening of zelfs leverkanker. Daarom begint het academisch ziekenhuis in Maastricht met een onderzoek om samen met huisartsen in de regio deze relatief onbekende aandoening beter in kaart te brengen.
Bekijk hier de hele reportage

Showband uit Heerlen met nieuwelingen op WMC

Twee jaar heeft showband Corio Heerlen gerepeteerd voor hét optreden van hét jaar. Het Wereld Muziek Concours is het hoogst haalbare podium. Met vier nieuwe muzikanten in de gelederen is het een extra spannende dag voor Corio. Na een wervelende show in het stadion van Roda JC is de ontlading natuurlijk groot.
Bekijk hier de hele reportage.

Hubert Mackus beëdigd als wethouder in Maastricht

Oud-CDA gedeputeerde Hubert Mackus werd begin deze week beëdigd als wethouder in Maastricht. Hij volgt Niels Peeters op, die vanwege ziekte ontslag moest nemen als wethouder. Verrassend. Want Hubert Mackus komt uit Nederweert. En trad vorig jaar af als gedeputeerde vanwege de subsidie- en integriteitsaffaire rond oud-gedeputeerde en toenmalig IKL-directeur Herman Vrehen.
Bekijk hier de hele reportage.

Tractorpulling Gulpen klimaatneutraal

Trekker trek in Gulpen bestaat al 40 jaar. Na een coronapauze van twee jaar brulden vandaag weer de motoren bovenop de Gulperberg in Crapoel. Het evenement is uitgebreid met twee feestavonden op vrijdag en zaterdag. De naam is veranderd in Powerweekend Gulpen. De organisatie plakt er dit jaar een "klimaatneutraal" label op.
Bekijk hier de hele reportage.

Max Verstappen wint GP van Frankrijk

Max Verstappen heet vandaag de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. Daarmee pakt hij belangrijke punten, zeker omdat zijn concurrent Charles Leclerc uitviel.
Bekijk hier de hele reportage.

Boek Limburger Pennino over WK 1982

Het is deze zomer precies 40 jaar geleden dat Italië wereldkampioen voetbal werd. Voor veel Italianen buiten de eigen landsgrenzen was dat, in de roerige jaren tachtig, de ultieme vorm van erkenning. Roberto Pennino, Heerlenaar met Italiaanse roots, ontmoette zijn helden van toen en schreef er een boek over.
Bekijk hier de hele reportage.

Pop up buurtcamping Maastricht

In het hele land duiken ze op: buurtcampings. Kamperen dus in je eigen buurt. Ook het Viegenpark in Maastricht is voor even een kampeerterrein. Tentjes worden opgezet en barbecues aan geslingerd. De bedoeling van de Pop Up Buurtcamping is gezelligheid, maar ook: dat buurtbewoners elkaar beter leren kennen.
Bekijk hier de hele reportage.