Kamperen in je eigen wijk maar wel even helemaal weg

Kamperen in Het Vliegenpark in Maastricht is vakantie in je eigen wijk. © L1
Het Viegenpark in Maastricht is voor drie dagen een camping geworden. "Het is vooral gezellig en mensen uit de buurt leren elkaar op een andere manier kennen", vertelt Marion Gulickx van Buurtcamping Vliegenpark.
Om op deze pop-up camping te komen, hoeven bewoners van de Maastrichtse wijk Caberg eigenlijk alleen maar hun voordeur uit te lopen. Een gedeelte van Het Vliegenpark is afgezet met linten.

Gezellig

Er staan tentjes, een klein zwembadje, bankjes en er is van alles te doen voor de kinderen. "Wij lakken nagels voor iedereen die dat wil", vertellen Miriam en haar vriendinnen. "Dit is wel anders dan een echte camping maar het is erg gezellig. Ik heb wel thuis geslapen en niet in de tent."

Buurtcamping

Ook in Enschede, Breda, Amsterdam en Helmond duikt de pop-up buurtcamping op. Het is een landelijk initiatief maar het komt vooral neer op de buurtbewoners zelf. "Winkeliers hebben drank en eten gesponsord. Wij zorgen zelf voor de aankleding en activiteiten", zegt een van de campinggasten.

Luchtbed

"Goed geslapen heb ik niet", bekent een andere campinggast. "Dat lukt mij niet op een luchtbed, maar de kleinkinderen hebben het naar de zin en daar gaat het om." Voor Lucinda Beems en haar dochter is de tijdelijke camping in hun eigen park ideaal. "Iedereen doet overdag z'n eigen ding maar in de ochtend ontbijten we allemaal samen. Dat geeft een familiegevoel en is erg gezellig. Dit voelt als vakantie, want echt op reis zit er voor ons niet."