L1mburg Centraal: Veel mensen in Europa op vakantie

Stockfoto © iStock
Extra veel mensen op vakantie, aantal vrouwelijke wethouders verdubbeld en meer Limburgs nieuws.

Veel mensen in Europa op vakantie

De schoolvakantie is begonnen, en dat is te merken op de weg. Veel Nederlanders kiezen er dit jaar voor om met de auto op vakantie te gaan in Europa. Dat zegt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Het zorgde vandaag voor een zogenaamde zwarte zaterdag. Toch is de vakantiepret er niet minder om.
Bekijk hier de hele reportage.

Aantal vrouwelijke wethouders verdubbeld

Het aantal vrouwelijke wethouders in Limburg is verdubbeld ten opzichte van de vorige bestuursperiode. Dat blijkt uit een inventarisatie van L1, nu in alle gemeenten de wethouders zijn geïnstalleerd. Voor de verkiezingen in maart waren er 15 vrouwelijke wethouders. Dat zijn er nu 30. Vrouwen zijn daarmee wel nog in de minderheid. 23,6 procent van alle wethouders is vrouw.
Bekijk hier de hele reportage.

Na dertien jaar weer een Tour de France voor vrouwen

Dertien jaar heet het geduurd, maar de Tour de France voor vrouwen is terug. Morgen gaat hij van start, voor het eerst onder de noemer Tour de Femmes. Een gevarieerd parcours verdeeld over acht etappes.
Bekijk hier de hele reportage.

Zwembad Linne draait op 100 vrijwilligers

Voor de laatste keer deze week nemen we hier in Limburg Centraal een duik in een buitenzwembad dat gerund wordt door vrijwilligers. Die zijn er in onze provincie steeds minder. Vandaag het zwembad in Linne. Dat bestaat sinds 1953. Er zijn ongeveer honderd vrijwilligers en er komen ieder jaar bijna 25-duizend bezoekers. Verslaggever Jos van den Broek stapt nog één keer op zijn fiets.
Bekijk hier de hele reportage.