L1mburg Centraal: Stop op Maaswater duurt uitzonderlijk lang

De Maas bij Kessel © Istock
Innamestop Maaswater duurt uitzonderlijk lang, de laatste dag van het schooljaar en meer Limburgs nieuws

Niet alle leerlingen blij op laatste schooldag

De schoolpoorten zijn dicht, de zomervakantie is begonnen. Toch is er niet alleen maar euforie op deze laatste schooldag. In het asielzoekerscentrum in Baexem bijvoorbeeld zijn de kinderen helemaal niet zo blij dat ze hun juf of meester zes weken niet zien.
Bekijk hier de hele reportage

'Zaak tegen Brech misschien opnieuw door fouten beëdiging'

Opnieuw een periode van onzekerheid voor de nabestaanden van Nicky Verstappen. Moet de zaak in hoger beroep over, of niet? De advocaat van Jos Brech, Gerald Roethof, meent van wel. Dit omdat een verkeerde tekst is gebruikt bij de beëdiging van de raadsheren bij het hof in Den Bosch. De kans is inderdaad aanwezig dat de zaak over moet, zegt emeritus hoogleraar strafrecht Theo de Roos.
Bekijk hier de hele reportage

Innamestop Maaswater duurt uitzonderlijk lang

Al ruim een maand haalt drinkwaterbedrijf WML geen drinkwater meer uit de Maas; dat is uitzonderlijk lang. De oorzaak is een onbekende stof die in mei voor het eerst werd aangetroffen, en die nog steeds niet is geïdentificeerd. Zo’n 160.000 huishoudens in Midden- en Noord-Limburg krijgen nu, noodgedwongen, grondwater uit de kraan. Peter Van Diepenbeek, hydroloog bij WML, is te gast in de uitzending.
Bekijk hier het hele gesprek

Roger Reijners volgt EK voetbal voor vrouwen

Het EK voetbal voor vrouwen, in Engeland, wordt op de voet gevolgd door Roger Reijners. Hij is komend seizoen trainer van de vrouwen van Fortuna Sittard. Niet alleen het Nederlands elftal houdt hij in de gaten, ook de Belgische internationals die over een paar weken met de Sittardse ploeg in de eredivisie debuteren.
Bekijk hier de hele reportage

VVV oefende tegen Vitesse

Over precies twee weken begint voor VVV-Venlo de competitie. De Venlose ploeg oefende vrijdag tegen een behoorlijke tegenstander. Vitesse Arnhem, afgelopen seizoen zesde in de eindstand van de Eredivisie, kwam op bezoek.
Bekijk hier de hele reportage

De vrijwilligers van zwembad Wanssum

Deze week hebben we in L1mburg Centraal aandacht voor zwembaden in de open lucht, die gerund worden door vrijwilligers. Onze provincie telt er steeds minder. Vandaag zijn we in Wanssum. Het zwembad bestaat sinds 1964. Er zijn ongeveer vijftig vrijwilligers, en er komen ieder jaar zo'n 4.500 bezoekers.
Bekijk hier de hele reportage