Vakantie begint in de rij op vliegveld of snelweg

Voorbereidingen op een autovakantie © L1 (Pascal Courbois)
Nu ook in Limburg de zomervakantie is begonnen, kunnen ook wij onze vakanties weer beginnen in de rij. Is het niet op het vliegveld, dan is het wel op de wegen naar de bestemmingen.
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen kiezen veel mensen in Nederland voor een vakantie in Europa.

Druk weekend

Vakantiegangers die zaterdag al met de auto of camper de weg op gaan, krijgen te maken met topdrukte op de wegen, vooral in Frankrijk. De knelpunten zijn de welbekende Route du Soleil richting badplaatsen aan de Middellandse Zee en de route tussen Parijs en Bordeaux. Maar ook in België en Duitsland is het druk.

Europa of Nederland

Meer dan driekwart van de Nederlanders heeft een vakantie geboekt of is nog van plan om te gaan. Juist die laatste kiezen meestal voor een bestemming die met de auto te bereiken is. Volgens Joyce Fonteijn van Kupers reisinfo kiezen mensen bewust voor een vakantie in Europa of Nederland: "Voor het gevoel en minder regels. Binnen Europa kun je ook met de auto op vakantie. Er zijn dan meerdere manieren om binnen een bepaalde tijd weer thuis te zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!