Theo Bovens krijgt hoogste onderscheiding van Maastricht

Theo Bovens in september 2021 © ANP
Oud-gouverneur Theo Bovens heeft uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake de gouden eremedaille van de stad Maastricht gekregen.
De voormalig CDA-fractievoorzitter en wethouder van Maastricht is zelf ook geboren in de Limburgse hoofdstad. Bovens krijgt de onderscheiding voor zijn werk voor de stad in de afgelopen 40 jaar.

Prestatie

Volgens de gemeente is de onderscheiding voor personen die een buitengewone prestatie hebben geleverd: "De prestatie heeft nog jarenlang invloed op de reputatie van de stad, de sociale samenhang, culturele identiteit of economische weerbaarheid", zo staat beschreven op de website. Huidig CDA-fractievoorzitter van Maastricht, Gabriëlle Heine, deelt op social media een foto van de feestelijkheid.

Gouden eremedaille

Bovens was van 2011 tot 2021 gouverneur en ontving eerder al de zilveren eremedaille van de stad. Eerdere ontvangers van de gouden eremedaille zijn onder anderen André Rieu, voormalig burgemeester Onno Hoes en Jürgen Linden, de voormalig burgemeester van Aken voor zijn grensoverschrijdende samenwerking.