L1mburg Centraal: Vlodrop krijgt flexwoningen later

In dit soort woonunits wil Roerdalen statushouders, Oekraïners en woningzoekenden onderbrengen © iStock
Oplevering flexwoningen Vlodrop vertraagd, de vrijwilligers van zwembad Swalmen en meer Limburgs nieuws

Oplevering flexwoningen Vlodrop vertraagd

Deze maand hadden de eerste bewoners de sleutel moeten krijgen voor hun nieuwe flexwoning in Vlodrop. De gemeente Roerdalen dacht in mei nog dat een tiental woonunits snel gerealiseerd kond worden voor vluchtelingen en eigen jongeren, maar daar dat was veel te optimistisch gedacht. Woningcorporatie Wonen Limburg zou de flexwoningen plaatsen, maar ze kunnen pas begin volgend jaar geleverd worden. Het aanbod kan de vraag naar dit soort tijdelijke woningen niet bijbenen.
Bekijk hier de hele reportage

Zijn we te afhankelijk van Russisch gas?

De belangrijkste gastoevoer vanuit Rusland is weer in gebruik genomen, de Nord Stream 1 naar Duitsland. Er waren zorgen vanwege de oorlog in Oekraïne. De Nord Stream 1 is de belangrijkste gaspijpleiding van Rusland naar West-Europa. Wel is er minder gastoevoer dan voor de oorlog en blijft de politieke onzekerheid bestaan. De Europese Commissie maakte woensdag bekend dat alle EU-landen 15 procent minder gas moeten gaan gebruiken. In de studio is Cyril Widdershoven, energie-expert uit Nieuwstadt, te gast.
Bekijk hier de hele reportage

Vierdaagse trekt door Mook

Twee jaar werd de Nijmeegse Vierdaagse afgelast vanwege corona, maar nu is het evenement terug van weggeweest. De route ging donderdag door Limburg. De wandelaars kwamen onder meer door Mook, waar in de vroege ochtend iedereen was uitgelopen om de lopers feestelijk door het dorp te begeleiden.
Bekijk hier de hele reportage

De vrijwilligers van zwembad Swalmen

Limburg telt steeds minder buitenzwembaden en zonder vrijwilligers waren dat er nog minder. Deze week aandacht voor de zwembaden in de open lucht die worden gerund door vrijwilligers. Vandaag zijn we in Swalmen. Het zwembad bestaat al bijna negentig jaar. Er zijn ongeveer 120 vrijwilligers en er komen ieder jaar zo'n 20.000 bezoekers.
Bekijk hier de hele reportage

Valuas-musical alsnog op de planken

Het werd de musical die het podium niet haalde door de coronacrisis, maar het is het Valuascollege in Venlo toch gelukt om de musical Side Show ten tonele te brengen in de Maaspoort. Woensdagavond was de eerste voorstelling, donderdagavond de laatste.
Bekijk hier de hele reportage