Camping BreeBronne breidt uit met zo'n 400 vakantiewoningen

Een huis op recreatiepark BreeBronne in Maasbree © Omroep P&M
Camping BreeBronne in Maasbree is van plan in de komende jaren met 350 tot 400 vakantiewoningen uit te breiden.
De gemeente Peel en Maas heeft daarmee ingestemd, geeft directeur Roy Hermans van eigenaar Hermans Groep aan.

Vakantiewoningen

"We hebben de eerste 55 verkocht. We zijn aan het bouwen en 40 huisjes staan er al", vertelt de directeur aan L1. Het gaat om zogenaamde 'Cube' en 'Knex' woningen. Het zijn moderne vakantiewoningen, legt Hermans uit: "Prefab, modulair én circulair." Dat laatste betekent dat duurzaamheid bij het huisje centraal staat. De woningen kunnen in de fabriek opgebouwd worden, of binnen drie weken op het terrein van de camping zelf.
De komende 15 jaar mag de BreeBronne dit soort huisjes bouwen. Daarna moet er opnieuw een vergunning aangevraagd worden. De verleende vergunning van de gemeente geldt in principe voor 750 vakantiewoningen, maar zoveel komen er naar alle waarschijnlijkheid niet, weet Hermans.

Bestemmingsplan

Het plan om uit te breiden met de vakantiewoningen lag er al toen Hermans Groep het park in 2019 kocht. "Het zat in het bestemmingsplan ingebakken", legt de eigenaar uit. Wel moesten er nog stappen ondernomen worden voordat de vergunning voor alle 750 woningen verleend zou worden door de gemeente.

Arbeidsmigranten gehuisvest

"Voor onze komst waren in een deel van het park arbeidsmigranten gehuisvest, waardoor maar 375 woningen vergund konden worden. Daarnaast moest de juridische structuur aangepast worden en wilde de gemeente dat wij onze plannen voor het park indienden", legt Hermans uit. Nu ook de overige woningen goedgekeurd zijn, kan de camping aan de slag met de uitbreiding.

Geen gronduitbreiding

Op het terrein staan momenteel al zo'n 250 woningen. Als alles volgens verwachting verloopt, zullen in de komende zeven jaar jaarlijks een stuk of 50 extra huisjes verrijzen. Daarna zal er niet meer bijgebouwd worden, meent Hermans. "Dan wordt het mij te druk en te vol. En wij willen er geen extra grond voor aankopen."
In plaats daarvan wordt een deel van de camping, aan de rechterzijde van de recreatieplas, uiteindelijk opgeheven. In de rest van de camping wordt volgens de eigenaar juist volop geïnvesteerd.