Noord-Limburg wil meer toeristen lokken naar de Maas

Noord-Limburg hoopt meer toeristen te trekken naar gebieden rondom de Maas. © Visit Noord-Limburg
Visit Noord-Limburg werkt samen met de Brabantse gemeente Land van Cuijk om meer toeristen naar de Maas te lokken.
Dat maakt Visit Noord-Limburg donderdagmiddag bekend. De twee gebieden zijn samen de campagne 'Maas in het Midden' gestart.

Fiets- en wandelroutes

Om daadwerkelijk meer toeristen te verwelkomen, heeft Visit Noord-Limburg met Visit Land van Cuijk nieuwe fiets- en wandelroutes aangelegd. "De belangrijkste overeenkomst is dat alle routes aan twee zijden van de Maas lopen én dat op minimaal twee plekken de Maas kan worden overgestoken", staat in een persbericht. Ook gaan de regio's meer aandacht besteden aan online reclame: via social media willen ze mensen attenderen op de 'aantrekkelijkheid van de gezamenlijke Maasregio's'. Behalve via de Maasbruggen, kan de rivier ook door middel van een veerpont worden overgestoken. En sinds kort is er ook de nieuwe fietsbrug Cuijk-Mook.

Natuurgebieden

Volgens de organisaties is er genoeg te ontdekken in Noord-Limburg: "Aan beide zijden van de Maas liggen unieke natuurgebieden, met het Nationaal Park De Maasduinen en het UNESCO-gebied De Maasheggen als de meest aansprekende voorbeelden." Een woordvoerder laat weten dat met de campagne hopelijk meer bezoekers zich ervan bewust worden dat de Maas géén fysieke grens is, maar juist een hoop te bieden heeft. "Ons doel is dat mensen denken: we komen nog eens terug en dan gaan we naar de andere kant." Datzelfde geldt overigens ook voor toeristen uit bijvoorbeeld Duitsland, België en de Randstad: "Het gebied is groter dan je denkt, we hopen vooral dat mensen nog eens terugkomen."

Toeristen

Hoeveel toeristen nu jaarlijks naar het gebied in Noord-Limburg komen, is niet exact bekend. Wel benadrukt de woordvoerder dat het aantal niet tegenvalt: "Maar we willen groeien, dat mensen verrast worden en een ambassadeur worden."