Tienermeisjes vermist vanuit gesloten jeugdzorginstelling

Latisha Pfeiffer (15) en Shirley Bettink (14) worden sinds maandag vermist. © iStock/Politie Limburg
Twee tienermeisjes worden vermist vanuit de gesloten jeugdzorginstelling Via Jeugd in Cadier en Keer.
De politie heeft een opsporingsbericht gedeeld om uit te kijken naar Latisha Pfeiffer (15) en Shirly Bettink (14).

Eindhoven

De twee meisjes worden sinds maandag vermist. Ze zijn die dag rond het middaguur voor het laatst gezien. Volgens de politie zijn de tienermeisjes mogelijk richting Eindhoven vertrokken. Het is onduidelijk of ze samen zijn vertrokken.

Urgente vermissing

Het gaat volgens de politie om een 'urgente vermissing'. Een vermissing wordt als urgent beoordeeld als er sprake is van een 'onrustwekkend karakter' en er onmiddellijke actie vereist is om de vermiste terug te vinden. Dit is het geval als er aanwijzingen zijn dat de vermiste in gevaar is of mogelijk slachtoffer is of kan worden van een misdrijf. Ook als de veiligheid van de vermiste persoon, anderen of de samenleving in gevaar is, wordt de vermissing als urgent gezien.
Een vermissing van een kind dat jonger is dan 13 jaar oud wordt altijd als een urgente vermissing opgepakt. Wanneer daarbij sprake is van levensgevaar kan er een Amber Alert of Vermist Kind Alert worden verspreid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!