L1mburg Centraal: Artsen binnenhalen met gratis kamers

Camping Osebos in Gulpen © L1 (Sjors Abeling)
Veel Limburgse inbreng in Tour voor vrouwen, VieCuri haalt artsen binnen met gratis kamers en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 20 juli.

VieCuri haalt artsen binnen met gratis kamers

Studenten die coschappen lopen in het Venlose VieCuri-ziekenhuis kunnen binnenkort rekenen op een gratis kamer in het monumentale Ald Weishoès. VieCuri tekende onlangs een contract met eigenaar Antares over de kamers. Het gaat om achttien kamers in de kap van het monumentale pand, dat op dit moment nog wordt gerestaureerd.

Hoe bewaren LVR-wethouders de rust in Roermond?

Na acht jaar in de oppositie zit de Liberale Volkspartij Roermond voor het eerst in het college van Roermond. Bij de verkiezingen in maart was de partij de grote winnaar. De LVR steeg van negen naar elf zetels en stak daarmee met kop en schouder boven de rest uit. Inmiddels is het nieuwe stadsbestuur geïnstalleerd, met LVR-wethouders Dirk Franssen en, na 10 jaar, een comeback van Jos van Rey als wethouder. Hoe gaan deze twee LVR-wethouders de rust bewaren in de stad?

Prijs voor profielwerkstuk van Sofia

Ze is geboren met een hersentumor, raakte haar zicht gedeeltelijk kwijt, wist het gymnasium goed te doorlopen en sloot haar middelbare schooltijd af met een profielwerkstuk waarin zij onderzocht of ze weer een beetje zicht terug kon krijgen. Met succes. Haar profielwerkstuk was een van de beste van het land en misschien wel belangrijker: Sofia kan nu een beetje meer zien!

Veel Limburgse inbreng in Tour voor vrouwen

Terwijl in de laatste week bij de mannen het gevecht om de gele trui is losgebarsten, staat de Tour de France voor vrouwen op het punt van beginnen. Vrijdag komen alle 24 teams aan in Parijs en zondag is de eerste etappe op de Champs-Élysées, et veel Limburgse inbreng.

Hoe overleef je een plaknacht op de camping?

Het was tropisch warm in de nacht. In veel steden bleef het lange tijd iets onder de dertig graden. Een zogenaamde plaknacht. Veel mensen hebben tegenwoordig een airco thuis, maar hoe overleef je zo'n nacht op de camping?

De vrijwilligers van zwembad Montfort

Limburg telt steeds minder buitenzwembaden en zonder vrijwilligers waren dat er nog minder. Deze week hebben we aandacht voor de zwembaden in de open lucht die worden gerund door vrijwilligers. Vandaag zijn we in Montfort. Het zwembad bestaat sinds 1964. Er zijn ongeveer vijftig vrijwilligers en er komen ieder jaar zo'n 5.000 bezoekers.