Brandweer had handen vol: vier keer zo druk als normaal

Dinsdag rukte de brandweer onder andere uit voor een bosbrand in Oirlo. © Edward-Media
De brandweer in Limburg heeft het dinsdag behoorlijk druk gehad. Het was bijna vier keer zo druk als een normale doordeweekse dag.
In totaal is de brandweer voor 38 branden uitgerukt, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Midden-Limburg weten. weten. Dat aantal geldt voor de hele provincie.

10 meldingen

"Op een andere dag in de week krijgt de meldkamer ongeveer 10 meldingen voor brand(jes) binnen", aldus de veiligheidsregio. Voor de tientallen branden van dinsdag zijn zowel vrijwillige posten als beroepsbrandweermannen opgeroepen. Er waren geen grote branden, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Hitte

Vanwege de extreme hitte, in Limburg werd het zo'n 38 tot 39 graden, werden teams sneller afgelost dan normaal. "Dat was vanwege het weer, omdat het in zo'n pak al heel warm is. Om hittestress tegen te gaan werden brandweerteams dus korter ingezet."

Nog meer meldingen

Het totaal aantal inzetten van de brandweer lag dinsdag nog hoger: bovenop de 38 meldingen voor brand, wordt de brandweer ook opgeroepen om te helpen bij bijvoorbeeld reanimaties of mensen in nood helpen.