L1mburg Centraal: Verbreken we het hitterecord?

Verkoeling in het zwembad van Reuver © L1
Mogelijk verbreken we het hitterecord, dieren lijden onder hitte en meer Limburgs nieuws

Verbreken we het warmterecord?

Wordt het nu wel of geen veertig graden vandaag? Drie jaar geleden werd het in het officiële meetstation in Arcen 40,2 graden en de grote vraag is of dat record wordt verbroken. De extreem hoge temperaturen werden al enkele weken voorspeld. Nu komen we dus aardig in de buurt.
Bekijk hier de hele reportage

Dit moet je doen bij oververhitting

Wanneer word je bevangen door de hitte? Wat is het verschil tussen hitte-uitputting en een hitteberoerte? Het Rode Kruis heeft het er maar druk mee. Zeker als het kwik ruim boven de dertig graden uitkomt.
Bekijk hier de hele reportage

Dieren lijden onder hitte

Het is niet alleen extreem warm voor mensen vandaag, ook dieren hebben last van de hitte. Wat moet je nu juist wel of niet doen voor je huisdier? Te gast in de uitzending is Saskia Thijssen van de Dierenbescherming,
Bekijk hier de hele reportage

Geen wedstrijd voor MVV, wel training

MVV zou eigenlijk een oefenwedstrijd spelen tegen Patro Eisden. Die werd afgelast, vanwege de hoge temperaturen. De training dinsdagochtend ging wel door.
Bekijk hier de hele reportage

Een ei bakken in de brandende zon in de ENCI-groeve

De warmste plek van Nederland was dinsdag ongetwijfeld de ENCI-groeve in Maastricht. Door de speciale omstandigheden in de groeve is het fors warmer dan op andere plaatsen. Verslaggever Maurice de Heus nam de proef op de som en keek of hij een ei kon bakken in de brandende zon op die warmste plek van Nederland.
Bekijk hier de hele reportage

De vrijwilligers van zwembad Reuver

Limburg telt steeds minder buitenzwembaden. En zonder vrijwilligers waren dat er nog minder. Deze week hebben we aandacht voor de zwembaden in de open lucht die worden gerund door vrijwilligers., zoals het zwembad in Reuver. Dat bestaat sinds 1966. Er zijn ongeveer 175 vrijwilligers en er komen ieder jaar zo'n 33.000 bezoekers.
Bekijk hier de hele reportage