Irritatie bij ProRail: opnieuw spoorbrug in Sittard geramd

De spoortunnel in Sittard is 3,80 meter hoog © Google Streetview
Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft een vrachtwagen in Sittard een spoorbrug geramd.
Ditmaal werd de spoorbrug aan de Tunnelstraat geraakt door een te hoge vrachtwagen.

Verbaasd

ProRail is geïrriteerd over het incident, nadat afgelopen vrijdag al de spoorbrug aan de Dr. Nolenslaan zware schade opliep door een te hoge vrachtwagen. "Verontwaardigd, verbaasd", reageert woordvoerder Aldert Baas van ProRail op het tweede ongeluk in Sittard. "Er staan een aantal verkeersborden die de hoogte van de tunnel aangeven. Laten we met zijn allen een beetje opletten. Niet alleen heb je jezelf ermee als je je voertuig vernielt, ook de overlast voor de rest van het verkeer en de treinreizigers is groot."

Grote problemen

Het treinverkeer had geen last van het incident van dinsdagmiddag. ProRail verwacht niet dat het herstel aan de spoorbrug in de Tunnelstraat tot grote problemen gaat leiden. Dat geldt de komende weken zeker niet voor de reparatiewerkzaamheden aan de vrijdag geramde brug. Inmiddels is bekend dat er tot zeker 5 september slechts één spoor beschikbaar is, wat tot vertraging en treinuitval leidt.

Kosten worden verhaald

De kosten van het herstel aan de brug op de Dr. Nolenslaan worden geschat op 'tonnen, misschien wel meer'. ProRail gaat deze kosten verhalen op de chauffeur. Daarom is aangifte gedaan tegen de chauffeur. De exacte naam van de chauffeur is nog onbekend, want ProRail weet niet wie er achter het stuur zat. Het kenteken van de vrachtwagen is wel bekend.