Naaktzwemmer tijdens ruzie geslagen met groot mes

De naaktzwemmer liep een hoofdwond op. © Tom Palmaers
Een Duitse naaktzwemmer in het Albertkanaal bij het Belgische Kanne, nabij Maastricht, is tijdens een ruzie met een Nederlander geslagen met een groot mes.
De Duitser (22) was maandagavond rond tien uur samen met een groepje andere mannen naakt aan het zwemmen in het kanaal. Even verderop wilde een vrouw samen met haar kind en een oudere man een ijsje eten.

'Ongepast gedrag'

Zij vroeg de mannen om hun broek aan te trekken omdat ze het gedrag ongepast vond ten overstaan van haar kind. Daarop ontstond eerst een woordenwisseling en even later vielen er ook rake klappen. In het tumult zou de vrouw volgens omstanders een andere man hebben gebeld, die even later met zijn auto arriveerde. Hij mengde zich in de schermutselingen en pakte een groot mes uit zijn auto. Omstanders spreken van een 'soort machete.' Daarmee sloeg hij de naaktzwemmer op het hoofd.

Bloedend

De Duitser raakte tot bloedens toe gewond. Het opgeroepen ambulancepersoneel nam hem vervolgens mee naar het ziekenhuis. De dader vluchtte na het incident in een rode auto met Nederlands kenteken in de richting van ons land. Hij wordt inmiddels gezocht door de Belgische politie.