L1mburg Centraal: Miljoenen uitgekeerd door schadefonds

Het huis van Kris Förster op 16 juli 2021 in Geulle © Kris Förster
André Rieu 'fandag' in Maastricht, bejaard wielerduo vestigt wereldrecord en meer Limburgs nieuws
Bekijk hier de hele aflevering

Miljoenen uitgekeerd door schadefonds hoogwater

Een jaar na de overstromingen in Limburg heeft het Nationaal Rampenfonds bijna 11,8 miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerden. Dat meldt het fonds. Voor de zwaar getroffenen van de ramp waren verschillende potjes beschikbaar om de ergste schade af te handelen. Maar lang niet alles is daarmee uitgekeerd, en lang niet iedereen heeft zijn schade volledig vergoed gekregen.
Bekijk hier de hele reportage

In gesprek met Rudy Tegels, oud-wethouder Horst aan de Maas

Rudy Tegels was wethouder in Horst aan de Maas. Maar stapte op, twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart, inmiddels vier maanden geleden. Tegels had een liefdesrelatie met een ambtenaar verzwegen, maar dat niet alleen, volgens oppositiepartijen was er meer aan de hand.
Bekijk hier de hele reportage

Bejaard wielerduo vestigt uurrecord

Wielrenners Henk Verdonkschot, 92 jaar oud, uit Geleen en Henk Queis van 79 jaar uit Beek hebben een officieus wereldrecord te pakken. Tijdens een koppelkoers hebben ze het 'halfuurrecord' gevestigd voor 70-plussers. In dertig minuten tijd behaalden ze een gemiddelde snelheid van 26 kilometer per uur op de wielerbaan in Geleen. Zij zijn de eerste wielrenners met deze respectabele leeftijd die zich ooit hebben gewaagd aan deze uitdaging.
Bekijk hier de hele reportage

Moeizaam gelijkspel voor Roda JC tegen Fortuna Köln

Roda JC speelde gisteravond de derde oefenwedstrijd binnen een week. Tegenstander dit keer Fortuna Köln. En de selectie van trainer Jurgen Streppel krijgt langzaam maar zeker vorm, met deze week opnieuw nieuwe gezichten.
Bekijk hier de hele reportage

Tweede André Rieu Fandag

De André Rieu Fandag werd vandaag voor de tweede keer gehouden . De violist staat deze maand met zijn orkest op het vrijthof in Maastricht. Toch was ie vandaag niet op zijn eigen fandag wel enkele van zijn orkestleden.
Bekijk hier de hele reportage

Historisch bakhuis in Vijlen opgeknapt

Het ooit vervallen bakhuis aan de Vijlenstraat in Vijlen is door heemkundevereniging de Noabere va Viele in ere hersteld. Vandaag werden de eerste vlaaien gebakken in het historische bakhuis.
Bekijk hier de hele reportage