Fandag André Rieu: 'We gaan ervan uit dat hij komt'

Fandag André Rieu © L1
Na twee jaar afwezigheid zijn niet alleen de traditionele Vrijthofconcerten van André Rieu terug, maar ook de fandagen.
Dit jaar vinden die plaats in een onderneming aan de Sporenstraat in Maastricht. Elke week is er een ander thema. Deze week is dat bijvoorbeeld meet the soloist, volgende week zijn het de instrumentisten van het orkest.

Ondernemers

#Maastricht is een van de organisatoren die de fandagen heeft overgenomen nadat de vorige organisatie daarmee tijdens de corona is gestopt. Maar waarom eigenlijk?
"Om alle fans een platform te bieden waarbij ze elkaar kunnen ontmoeten. En alles kunnen vinden wat met André te maken heeft én om hun idolen te ontmoeten. Ook willen we ondernemers dichter bij elkaar brengen zodat ze beter samenwerken", zegt Denis Kurris van #Maastricht.

Fans

Voor de fans die vanuit de hele wereld naar Maastricht komen, is het een uitstekend moment om dicht bij hun idolen te kunnen zijn. Er worden foto's gemaakt, handtekeningen uitgedeeld en vooral gekletst. Niet aleen met de leden van het Johann Strauss Orkest, maar ook met elkaar.
Of zoals een fan uit Den Haag het verwoordt: "Het is voor ons 40 procent de muziek en voor 60 procent het gedoe met de fans eromheen. Je ontmoet over de hele wereld de lokale fans. Daarmee ga je bijvoorbeeld mee uiteten van tevoren en het concert is het toetje."

Rieu zelf

André Rieu heeft zich nog niet laten zien op de fandagen. De vraag is of dat überhaupt nog zal gebeuren. De organisatie houdt goede moed. Petra Smit-Broer: "We gaan ervan uit dat hij komt. We hebben onze vingers nog steed gekruist en branden kaarsjes. Maar het is niet te voorspellen of het inpasbaar is in zijn agenda."
De fandagen duren tot en met het laatste weekend van deze maand.