Burgemeester Meerssen onthult herdenkingsmonument hoogwater

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz van Meerssen onthult een herdenkingsmonument één jaar na het hoogwater. © Orange Media
Mirjam Clermonts-Aretz, burgemeester van Meerssen, heeft vrijdagavond een herdenkingsmonument onthuld. Dit om de impact en verwoesting van het hoogwater van vorig jaar te blijven herdenken.
Volgens een correspondent ter plaatse waren er ongeveer 200 inwoners naar de onthulling gekomen. Het monument is een steen uit de Maas met een bronze plaquette erop.

Verhalen

"Kinderen die bang worden van een hevige regenbui, volwassenen die geen energie hebben om opnieuw te beginnen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om erover te praten", vertelde Clermonts-Aretz vlak voor de onthulling. Ook bedankt ze alle vrijwilligers die het afgelopen jaar hebben meegeholpen om de schade te herstellen: "Niet alleen van hier, maar ook mensen van ver weg. En dank, heel veel dank aan onze inwoners, voor jullie hulp. Voor jullie veerkracht en gegroeide saamhorigheid, laten we dat blijven vasthouden en koesteren."
Ook heeft stichting Bergse Kracht 10.000 euro gekregen van de burgemeester namens de gemeente. Die stichting zet zich in om slachtoffers van het hoogwater van een jaar geleden te helpen.