L1mburg Centraal: Meer mensen halen herhaalprik tegen corona

Stockfoto. © iStock
WMC en Vierdaagse nemen hittemaatregelen en meer Limburgs nieuws.
Dit is L1mburg Centraal van vrijdag 15 juli.

Steeds meer mensen halen een herhaalprik tegen corona

Corona is terug van nooit weggeweest en dan moet de herfst nog beginnen, als het virus zich een stuk makkelijker verspreidt dan in de zomer. Minister Ernst Kuipers roept dan ook alle 60-plussers op een boosterprik te gaan halen. Die oproep heeft effect, bij de GGD's in Limburg is het een stuk drukker dan normaal.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vierdaagse neemt hittemaatregelen

De organisatie van de Vierdaagse kijkt naar maatregelen vanwege de extreme hitte die wordt verwacht volgende week. Tijdens de wandeltocht die deels ook door de kop van Noord-Limburg trekt wordt het mogelijk onverantwoord warm, met temperaturen ver boven de 35 graden. In 2006 werd de Vierdaagse na een dag afgelast wegens de hitte. Twee wandelaars overleden en vele anderen werden onwel. Het werd toen 32 graden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

WMC wapent zich tegen hitte

Voor de deelnemers aan het WMC in Kerkrade kan de verwachte hitte volgende week problematisch worden. Want volgende week beginnen de belangrijke showwedstrijden, waarbij de muzikanten in volledig uniform moeten paraderen, onder de ziedende hitte.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Alpe d'Huez, carnaval in de Alpen

Het peloton dendert in de Tour de France richting Saint-Étienne, na twee loodzware bergritten in de Alpen. De wielrenners beklommen donderdag nog de 21 genummerde haarspeldbochten naar het skidorpje Alpe d'Huez. Volgens de wielerkenners is deze etappe de feestdag van de wielersport, carnaval in de Alpen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Meer horeca ondanks corona

De kroegen en restaurants in Simpelveld zijn door de coronacrisis het zwaarst getroffen van Nederland. Het aantal zaken liep daar sinds januari 2020 met bijna een vijfde terug, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers. Er zijn nu nog 21 eet- en drinkgelegenheid in die gemeente. Ook in Roerdalen kreeg de horeca een forse klap, daar liep het aantal zaken met 11 procent terug. Toch was er ook groei in Limburg. In de helft van de Limburgse gemeenten, zeventien, kwamen er cafés, restaurants en snackbars bij. In Landgraaf en Beekdalen bijvoorbeeld 8 procent.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Hoofdkabouter uit Beek zoekt fietshelmen

Fietshelmen zijn niet verplicht maar hersenschade na een val komt vaak voor. Niet alleen artsen pleiten voor een fietshelm. Ook in kabouterland zien ze dat graag. Pa Pinkelman, de hoofdkabouter van Beek, is een actie gestart. Die moet maar liefst 300 fietshelmen opleveren voor kinderen van de basisschool. Een neuroloog uit Maastricht wordt daar heel blij van.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Operazanger Sef Thissen naar Ziggo Dome

Met alleen maar Venlonaren krijgt operazanger Sef Thissen de zaal niet vol. Er komt letterlijk meer bij kijken om de Ziggo Dome in Amsterdam te vullen met 10.000 bezoekers. De bariton uit Venlo is bekend van zijn Viva Classic Live concerten op de markt in Venlo. Het aangekondigde kerstconcert in de grootste zaal van Nederland moet de kroon op zijn werk worden.
Bekijk hier de hele reportage terug.