Twee tieners gearresteerd voor carnavalssteekpartij Brunssum

Stockfoto. © iStock
De politie heeft twee tieners gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling en een steekpartij tijdens carnaval, dit jaar in Brunssum. Het 19-jarige slachtoffer verkeerde enige tijd in levensgevaar.
De gearresteerde jongens zijn 18 en 19 jaar oud en komen uit respectievelijk Zaandam en Heerlen. Dat bevestigt de politie tegenover L1.

Verdachte neven

Bronnen melden dat de twee verdachten neven van elkaar zijn. Zij zouden allebei betrokken zijn geweest bij de geweldsexplosie in de Rumpenerstraat in Brunssum, op 27 februari om 3:00 uur. Eén van de twee zou zelfs hebben gestoken. Het slachtoffer is ook meermaals tegen zijn hoofd geschopt.

Getuigen gezocht

Een politiewoordvoerster laat weten dat er nog naar getuigen wordt gezocht. Mensen die iets hebben gehoord of gezien, worden verzocht contact met de politie op te nemen. Het is niet uitgesloten dat er meer mensen worden aangehouden. Waarom het relatief lang heeft geduurd voordat er twee verdachten zijn aangehouden, kon de politiewoordvoerster niet zeggen. "Dit is het resultaat van een lopend onderzoek."