Zomerparkfeest blijft bij cashless betalen ondanks kritiek

Op het Zomerparkfeest 2022 moet eten cashless betaald worden © Wesley van Bree
De organisatie van het Zomerparkfeest in Venlo houdt de keuze voor cashless betalen in stand. Het festival kreeg een storm aan kritiek na het besluit.
Die commotie zorgde ervoor dat de organisatie nogmaals de voors en tegens op een rijtje heeft gezet.

Basis voor duurzaam festival

"En opnieuw komen we tot de conclusie dat een cashless betaalsysteem de beste basis is voor een duurzaam festival", schrijft de organisatie in een persbericht. Wel wordt toegegeven dat de berichtgeving beter had gekund.

Muntjes verleden tijd

De komende editie wordt dus definitief afscheid genomen van betaalmunten. Bezoekers kunnen voortaan bij iedere bar of eettent op het festivalterrein met de pinpas, smartwatch of telefoon betalen. De critici vrezen vooral dat het afrekenen straks meer tijd in beslag neemt en er daardoor rijen ontstaan bij de bars.

Niet in koude kleren

Het festival gaf al eerder aan dat tijdens de laatste editie bijna 80 procent van de bezoekers digitaal afrekende. Desalniettemin lieten veel mensen de afgelopen week via social media weten het niet eens te zijn met de keuze. Ook enkele sponsors besloten na dat bericht te stoppen. Die negatieve reacties gingen voorzitter Marc Nelissen niet in de koude kleren zitten.

Intern bespreken

Het bestuur van het Zomerparkfeest kwam donderdag bij elkaar om de ontstane situatie te bespreken. Eerder gaf Nelissen al aan niet te verwachten dat ze de muntjes alsnog zouden laten terugkeren.
Het Zomerparkfeest vindt dit jaar van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus plaats in het Julianapark.