Aangepaste dienstregeling Arriva vanwege machinistentekort

Station Maastricht © iStock
Vanaf maandag rijden er een maand lang minder treinen in Zuid-Limburg. Door een beperkte inzetbaarheid van machinisten is Arriva genoodzaakt om de dienstregeling op het spoor aan te passen.
Enkele ritten op de trajecten Maastricht Randwyck-Roermond, Kerkrade-Sittard, Maastricht Randwyck-Heerlen en Maastricht-Aachen komen te vervallen.

Alternatieven

Arriva heeft voor een aantal spitsritten en voor de laatste treinrit van de dag vervangend busvervoer geregeld. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet de reiziger wel ingecheckt zijn bij het station waarvandaan hij vertrekt. Uitchecken kan op het station van bestemming.

Check voor vertrek

Welke ritten er exact uitvallen, is in de reisplanner van Arriva te zien. Reizigers wordt geadviseerd deze planner voor vertrek te checken. De aangepaste dienstregeling duurt zeker tot 21 augustus en kan eventueel nog verlengd worden. Arriva belooft daar op tijd duidelijkheid over te geven.

Acuut probleem

Met de aangepaste dienstregeling hoopt Arriva een betrouwbare planning aan te kunnen houden zodat reizigers niet voor vervelende verrassingen komen te staan, zoals vrijdagochtend het geval was. Door het personeelstekort was de treinvervoerder genoodzaakt op het laatste moment meerdere ritten te schrappen.