Drukte op de wegen naar het zuiden vanwege zomervakantie

Stockfoto © iStock
De ANWB verwacht dit weekend topdrukte op de wegen richting het zuiden vanwege vakantieverkeer. Kinderen in het noorden van het land beginnen vrijdag aan hun zomervakantie.
Vanwege de opgeheven coronamaatregelen en de problemen op de luchthavens wordt verwacht dat meer mensen met de auto op vakantie gaan.

België en Frankrijk

De ANWB verwacht in België grote drukte bij Luik. Daar is door werkzaamheden aan de E25 de weg in beide richtingen dicht. In Frankrijk worden zaterdagochtend files verwacht op de Autoroute du Soleil, de snelweg van Parijs naar Lyon en Marseille. De route A10/A63 Parijs-Tours-Bordeaux naar Spanje stroomt in de loop van de ochtend vol.

Andere Europese wegen

In Duitsland en Oostenrijk moeten reizigers rekening houden met files rond de steden Hamburg, München en Salzburg. Op ruim 900 plaatsen wordt aan de weg gewerkt. Ook bij de Gotthardtunnel in Zwitserland en in het noorden van Italië kan het erg druk op de weg worden.

Zomervakantie

In het midden van ons land was de vakantie vorige week al begonnen. Limburgse kinderen hebben nog een laatste week school voor de boeg, voordat ook zij aan hun vakantie kunnen beginnen.
Eind augustus gaan kinderen in het midden en noorden van het land weer naar school, begin september start het nieuwe schooljaar in het zuiden.